Bekanta dig med apotekets tjänster

Apotekets tjänterbjudanden består huvudsakligen av bekostade tilläggstjänster vars ändamål är att stöda välmående och hälsa. Läs mer om tjänsterna nedan.

Dosdispensering

Dosdispensering innebär att kunden får de läkemedel hon behöver under två veckor, färdigt förpackade i praktiska dospåsar. 

Förpackningsprocessen utförs maskinellt, vilket är mer hygieniskt och innebär mindre risker för mänskliga fel än om läkemedlen fördelas för hand i en dosett. Kunden betalar bara för den mängd läkemedel hen behöver. Eftersom läkemedlen inhandlas i satser om två veckor, kommer inte kunden att riskera ha en massa onödiga läkemedel kvar därhemma om medicineringen av någon orsak skulle förändras.

Dosdispenseringsservicen är avgiftsbelagd, men FPA ersätter en del av avgiften då vissa särskilda villkor uppfylls.

Granskning av medicineringen

Är du osäker på vid vilken tidpunkt du ska ta din medicin eller om dina mediciner passar ihop, eller bekymrad över biverkningar?
I samband med granskningen utreds samverkan och överlappningar mellan receptbelagda och receptfria läkemedel, naturpreparat, kosttillskott och vitaminer. Dessutom säkerställs rätta tidpunkten för intagandet av medicinerna och huruvida de lämpar sig för äldre människor.
I tjänsten ingår en diskussion på ca en halv timme (inneh. en intervju i början och en slutdiskussion). Kunden får en sammanfattande rapport över granskningen.
Beställ tid till granskningen från apoteket. Till intervjun bör du ta med dig en sammanfattning av dina elektroniska recept och en lista över receptfria läkemedel, naturpreparat, kosttillskott och vitaminer som du använder.

Tjänstens pris är 49 eur (inneh. moms. 24 %).

Helhetsutvärdering av medicineringen

Helhetsutvärdering av medicineringen innebär en grundlig utredning av hur medicineringen fungerar. Helhetsutvärderingen är främst tänkt för personer som använder mycket mediciner och för äldre personer som misstänks ha hälsoproblem eller besvär beroende på sin medicinering. Helhetsutvärderingen grundar sig alltid på ett multi-professionellt samarbete samt laboratorievärden. Helhetsutvärderingen innehåller en bedömning av behovet av medicineringen samt hur effektiv, säker och ekonomiskt lönsam den är för kunden. Läkaren får en skriftlig rapport över helhetsutvärderingen som stöd för sina beslut rörande eventuella ändringar i medicineringen.
Helhetsutvärderingen görs av en specialutbildad farmaceut. Det görs alltid en skriftlig överenskommelse om tjänsten. Till tjänsten hör en kundintervju samt en slutdiskussion.

PRIS:
Helhetsutvärdering av medicinering 50 eur/h. Tjänstens minimipris är 200 eur (inneh. moms. 24%). Tjänstens maximipris är 400 eur (inneh. moms. 24%).

Medicinsk öronhåltagning

Har du tänkt ta hål i öronen? Blomdahls medicinska öronhåltagningsmetod är trygg och säker.
Med sterila produkter, hygieniska metoder och hudvänliga smycken sätter vi alltid din hud och hälsa främst.
Av extra hänsyn till barnen har Blomdahl utvecklat medicinsk dubbelhåltagning, för att det ska gå snabbare, utan att kompromissa med säkerheten.
Håltagning i ett öra 20 eur, båda öronen 30 eur. Fråga mera på apoteket!